RadijzenStoemp
Heb je teveel radijzen, of heb je radijzen waar geen mooie knolletjes aan gekomen zijn, dan is dit de ideale oplossing om ze niet zomaar in het compostvat te laten eindigen!
150g radijzen (inclusief loof)
600g aardappelen
melk
1 ei
boter
peper, zout
teentje look
Eerst en vooral de radijzen goed schoonmaken. In mijn geval is het resultaat dat de meeste radijsjes al opgepeuzeld zijn, maar dat is geen bezwaar...
Als je dit doet met al wat oudere radijzen, haal je best ook de dikste stengels eruit, want die zijn zeer vezelig, ook na koken.
Aardappelen schillen, schoonmaken, en in kokend water gooien (voor wat extra smaak kan je en bouillonblokje aan het water toevoegen).
De radijsjes met loof toevoegen, en alles goed laten doorkoken, tot de aardappelen zacht zijn.
Het water afgieten, eventueel boter, melk en ei toevoegen, en met de mixer pureren.
Warmoesspaghettisaus
Hiermee heb ik met succes mijn nichtjes en neefje verleid! (met dank aan De Wassende Maan)
1 grote warmoes (neem zeker 500g)
2 grogte ajuinen
3 teentjes knoflook
2 dl groentebouillon
kruiden: peper, (kruiden)zout, muskaatnoot, gember (als je hiervan houdt)
Was de warmoes, en hak de stelen en bladeren fijn (houd apart)
Snipper de ajuinen, knoflook en gember, en fruit ze in olijfolie.
Wanneer de ajuinen glazig zijn, voeg de warmoesstelen toe, en laat stoven, voeg daarna de gehakte bladeren toe en laat alles gaar stoven.
Mix fijn en voeg de bouillon toe (eventueel room).
Serveer met pijnboompitten.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten